Zwangerschapsyoga

Gefeliciteerd! Je bent zwanger en je gaat een heel nieuwe levensfase in. Je wordt moeder van het kindje dat nu in je buik zit. Je bent je er misschien niet voortdurend van bewust, maar je lichaam is continu aan het veranderen en past zich voortdurend aan de zwangerschap aan. Zwangerschapsyoga kan je helpen op een ontspannen manier die veranderingen toe te laten. Om je zwangerschap in ontspannen overgave te ervaren en te leren vertrouwen op de wijsheid van je lichaam, ook tijdens de bevalling.

Kernbegrippen van de zwangerschapsyoga zijn ontspanning, concentratie en kracht. Alle drie deze begrippen zijn van belang in zowel de zwangerschap als bij de bevalling.

Ontspanning vormt de basis voor ademtechnieken die worden behandeld, maar ook voor het bewust beleven van de zwangerschap en de bevalling. In de ontspanning voel je je thuis in jezelf, los van je angsten en je verwachtingen en wordt je je bewust van wat de natuur in deze periode van je verlangt.

Bij het themamaand concentratie leer je je aandacht te richten daar waar het nodig is. Concentratie, gebundelde aandacht, zodat je gedachten er niet met je vandoor gaan.

Kracht om je zwangerschap te dragen en bij de bevalling voor het baren: het uitdrijven van de baby. Daarnaast stimuleren de oefeningen een goede lichamelijke (en geestelijke) conditie gedurende de hele zwangerschap.

Het uitgangspunt van de zwangerschapsyoga is, dat wanneer je bewust leert ervaren wat je lichaam nú verlangt, je bij de bevalling ook in staat zal zijn om te voelen wat je lichaam dán van haar verlangt. Zo leer je onder andere dat je je bewust kunt ontspannen en ervaar je dat ontspanning niet een toestand is die af en toe aanwezig is als alle omstandigheden gunstig zijn, maar dat je daar zelf van binnenuit toegang toe hebt.

Ontspannen kun je leren. Het begint met bewust worden van je adem. In de eerste les merk je al meteen hoe in elke oefening adem en beweging samengaan. Daardoor beweeg je op een ontspannen manier, vloeiend, licht en geconcentreerd, zelfs als de houdingen inspanning van je vragen. Wat er nog meer gebeurt, is dat je door de concentratie op de adem vanzelf je aandacht naar binnen richt. Je gaat van denken naar voelen, je gedachten komen tot rust.

Elke maand staat er een nieuw thema centraal (ontspanning, concentratie en kracht). Elke laatste les van het thema kom je met je partner. Door het samen oefenen leert de partner een aantal praktische handgrepen waarmee hij de zwangerschap voor de zwangere vrouw kan verlichten en hoe de partner tot steun kan zijn tijdens de bevalling (en daarna).

Zwangere vrouwen wordt geadviseerd om tussen de dertiende en twintigste zwangerschapsweek met de cursus te beginnen, maar bij voorkeur niet later dan de zeven-en-twintigste week. Later beginnen is eventueel mogelijk, maar de cursus is zo opgebouwd dat de drie hoofdthema’s in drie opeenvolgende maanden éénmaal behandeld worden. Een cursusduur van tenminste drie maanden is in feite minimaal nodig om voor een goede voorbereiding zorg te kunnen dragen. Hoe langer echter de periode dat de lessen worden gevolgd, hoe meer je toekomt aan verdieping. Herhaling van de aangeboden stof en oefeningen geeft vertrouwen.

Je kunt blijven meedoen tot aan de bevalling. De lessen zijn geschikt voor iedereen, of je nou al eerder yoga hebt gedaan of niet. Je kunt instromen tijdens de eerste of tweede les van de maand. Aan elk thema is een hoeveelheid informatie gekoppeld over de zwangerschap en de bevalling.

Tijdens deze lessen staat de beleving van de zwangerschap centraal. Het is een complete cursus, er is zowel aandacht voor de zwangerschap en de bevalling. Wij helpen jou bewust te genieten van je zwangerschap en de bevalling vol overgave te kunnen ontvangen.

Elke sessie duurt 75 minuten.
We plannen voordat je gaat starten met de lessen een intake gesprek.
Kosten: €50,- euro per maand (niet cursisten: €55,- euro per maand), inclusief partner les.

De les wordt gegeven door Lindsay Gielen.
“Ik ben een gediplomeerd docent zwangerschapsyoga en je kunt een nuchtere docent verwachten die met passie voor de zwangere vrouw en hun partner staat voor haar vak. Zelf ben ik twee keer soepel, bewust en ontspannen mogen bevallen (2015 en 2019) en dit gun ik elke vrouw. Je kunt je bevalling en zwangerschap niet sturen, je kunt je alleen maar overgeven aan het moment. Dit toe kunnen laten kun je leren en oefenen. Ik help je daar graag bij. De periode van zwanger zijn en de bevalling hou je je hele leven bij je. Ik gun het jou en je partner dat jullie hier met liefde op kunnen terugkijken en dit een mooie herinnering in jullie gedachten krijgt en blijft. Een ontspannen start als gezin met jullie prachtige kindje is wat ik jullie wens. De medicalisering (hulde dat deze mogelijkheden er zijn indien nodig!) van de zwangerschap gaat altijd ten koste van het vertrouwen in de mogelijkheden van het lichaam. Ik breng je graag terug bij het vertrouwen in jezelf en jouw perfect ontworpen lichaam om jullie kindje te dragen en op de wereld te brengen.”

MEER INFO OF VRAGEN:
info@studiodana.nl
of bel/app naar 06 – 22 78 85 07

– – – – – – – – – – – – – – – –

Ik wil je graag ontzettend bedanken voor het in elkaar zetten van je mooie lessen. Ik heb er erg veel van opgestoken, rust mogen voelen, mijn zelfvertrouwen en het vertrouwen in mijn lichaam hebben mogen voelen stijgen. Ik vond dit heel bijzonder, omdat ik zoals ik wel met je gedeeld heb heel erg angstig was voorheen voor mn zwangerschap en bevalling. Je lessen voelen nu na de bevalling voor mij als onmisbaar. Ik ben je heel dankbaar voor je bijdrage daaraan ❤❤❤” 

“Ontspanning, tips en ook lekker met elkaar kunnen kletsen.. Wat een fijne cursus! Ons tweede kindje met zoveel meer rust en vertrouwen op de wereld kunnen brengen. Dankjewel!”

“Niemand weet hoe jouw bevalling zal verlopen en hoe het zal voelen. Lindsay neemt haar cursisten op openhartige wijze mee in de vele opties om op prettige wijze te bevallen.
Wat ik heb geleerd zijn vele basiselementen, inzichten en oefeningen die mij het vertrouwen hebben gegeven om ontspannen te kunnen bevallen. Ik wilde persé in het ziekenhuis bevallen en beviel uiteindelijk in volle overtuiging thuis en met dank aan de partnerlessen verliep dit liefdevol en écht samen! Ik heb de lessen als bijzonder waardevol ervaren.”

“Het meest waardevol wat ik heb geleerd tijdens deze cursus, is te leren ontspannen en vertrouwen te krijgen in mijn lichaam. Dit is erg belangrijk tijdens de bevalling, maar ook erg fijn in sommige andere situaties in het dagelijks leven.Mijn beide bevallingen zijn vrij snel verlopen. Komt dat doordat ik me zo goed heb mee laten gaan in het hele gebeuren? Zo bijzonder te ervaren wat voor oerkracht je hebt en je zoveel meer kunt dan dat je denkt!”

“Een hele fijne, laagdrempelige cursus. Echt een momentje voor jezelf in de drukte van alles wat ‘moet’ tijdens je zwangerschap. De lessen met partner zijn heel prettig en waardevol. Want hoewel jij het harde werk doet, doe je bevallen echt samen!”

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

OVERZICHT LESDATA
KRACHT
Les 1 5 januari of 10 januari
Les 2 12 januari of 17 januari
Les 3 19 januari of 24 januari
Les 4 (+ partner) 26 januari of 31 januari
CONCENTRATIE
Les 1 2 februari
Les 2 9 februari
Les 3 16 februari
Les 4 (+ partner) 23 februari
ONTSPANNING
Les 1 2 maart
Les 2 9 maart
Les 3 16 maart
Les 4 (+ partner) 23 maart

Data vanaf april volgen op korte termijn

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×