Massage

“Echt even een moment voor jezelf. Wat een heerlijke massage!
Lindsay neemt de tijd en masseert met zorg. Ze luistert goed naar wat je nodig hebt vóór de massage en tijdens de massage is het nog meer jouw moment en voel je alleen maar rust.
Je voelt dat Lindsay het van nature ‘in de vingers’ heeft en dat maakt het zo goed. Heerlijk ontspannen op het moment zelf, maar ook daarna werkt het door. Ik voelde me rustiger en energieker tegelijk én ik verheug me nu al op de volgende keer..”

MASSAGE

Heb je behoefte aan een massage die verdergaat dan alleen het masseren van de huid en spieren?
Massage hoort volgens de Ayurveda bij de preventieve geneeskunde. Het voorkomt de gevolgen van met name een verhoogde vata dosha wat kan leiden tot fysieke ongemakken. Vata kan verhoogd zijn in je basisconstitutie, maar ook door andere oorzaken: klimaat, leeftijd, leefwijze. In de klassieke yogatraditie wordt geadviseerd om yogabeoefening te ondersteunen met (zelf)massage om daarmee bloedsomloop en lymfestelsel te stimuleren, gewrichtsklachten te voorkomen of behandelen. Op subtieler niveau wordt door ayurvedische massage prāna (levensenergie) gestimuleerd en worden blokkades in marma’s (drukpunten) opgeheven. Ayurvedische massage leidt tot een diepgaander inzicht in het functioneren van lichaam en bewustzijn.
Ayurveda is een oude Indiase vorm van genezing die je laat kalmeren en doet herleven en verjongen. Trakteer jezelf op een heerlijke Ayurvedische massage en de voordelen zullen direct merkbaar zijn.

Wanneer je meer wilt dan enkel een massage tegen pijntjes en kwalen, dan is een Ayurvedische massage echt iets voor jou. Dit Indiase ritueel gaat duizenden jaren terug in de tijd en pakt de gezondheid aan op een holistische manier. De filosofie van de Ayurvedische massage draait om het creëren van rust en harmonie in het lichaam door middel van het herstellen van het evenwicht in verschillende energiekanalen, ook wel chakra’s genoemd. Ayurveda wordt daarom ook wel ‘de filosofie van het leven’ genoemd.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN EEN AYURVEDISCHE MASSAGE?

Een Ayurvedische massage zal zich richten op het ontgiften van het lichaam en ervoor zorgen dat je je rustiger en evenwichtiger zult voelen. Gedurende een Ayurvedische massage worden je lichaam en geest zowel fysiek, emotioneel als spiritueel aangepakt. Volgens de Ayurveda treden er ziekten op wanneer je ‘dosha’s’, ofwel de energetische levenskrachten kapha, pitta of vata, onvoldoende in balans zijn.

Het gebruik van een ruime hoeveel kruidenolie is kenmerkend voor een Ayurvedische massage. De kruiden hebben een geneeskrachtige en medicinale werking en de olie bevat vaak extracten van kokos of sesam of ghee, ofwel geklaarde boter. De kruidenolie is puur en plantaardig en bevat daarom boordevol actieve bestanddelen waar je huid en spieren direct van opknappen.

IS EEN AYURVEDISCHE MASSAGE IETS VOOR MIJ?

Wanneer je last hebt van chronische pijnen, stress, rugpijn, hoofdpijn, slechte doorbloeding of slapeloosheid is een Ayurvedische massage een ideale optie. Natuurlijk is een Ayurvedische massage geen vervanging van een professionele medische behandeling, maar het kan wel helpen bij vermindering van pijn en stress.

De vitale energiepunten, ofwel marma-punten, in je lichaam worden bij deze massage gestimuleerd waardoor de geblokkeerde energie in je lichaam weer vrij kan stromen.

Een Ayurvedische massage duurt zo’n 60 minuten. Bereid je maar alvast voor op een fijne ontspanning en een uitgebalanceerd evenwicht tussen lichaam en geest.

Betaling volgt via een tikkie of je kunt het geld contant meenemen
Boek een heerlijke Ayurvedische massage door een appje te sturen naar 06-2278 8507.
Sisters only.

Afhankelijk van de zorgverzekeraar en polis, is het in sommige gevallen mogelijk de behandeling te declareren en daarvoor een vergoeding te mogen ontvangen van je verzekeraar. Een verwijsbrief van je huisarts is niet nodig. Raadpleeg voor vergoeding je verzekeraar of polisvoorwaarden.

AGB-code: 90069926

Ook geschikt voor zwangere vrouwen, er wordt dan rekening gehouden met bepaalde punten in het lichaam die verbonden zijn met de baarmoeder. Deze willen we niet activeren 🙂

Klik hier voor meer informatie over onze lessen ZWANGERSCHAPSYOGA en YOGA.

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×