Zwangerschapsyoga

Gefeliciteerd! Je bent zwanger en je gaat een heel nieuwe levensfase in. Je wordt moeder van het kindje dat nu in je buik zit. Je bent je er misschien niet voortdurend van bewust, maar je lichaam is continu aan het veranderen en past zich voortdurend aan de zwangerschap aan. Zwangerschapsyoga kan je helpen op een ontspannen manier die veranderingen toe te laten. Om je zwangerschap in ontspannen overgave te ervaren en te leren vertrouwen op de wijsheid van je lichaam, ook tijdens de bevalling.

Kernbegrippen van de zwangerschapsyoga zijn ontspanning, concentratie en kracht. Alle drie deze begrippen zijn van belang in zowel de zwangerschap als bij de bevalling. Ontspanning heb je nodig om jezelf niet uit te putten. Concentratie, gebundelde aandacht, zodat je gedachten er niet met je vandoor gaan. Kracht om je zwangerschap te dragen en bij de bevalling voor het baren: het uitdrijven van de baby.

Ontspanning is de basis. Als je niet kunt ontspannen, kun je je ook niet concentreren. Voor kracht geldt hetzelfde. Zonder ontspanning geen kracht.

Ontspannen kun je leren. Het begint met bewust worden van je adem. In de eerste les merk je al meteen hoe in elke oefening adem en beweging samengaan. Daardoor beweeg je op een ontspannen manier, vloeiend, licht en geconcentreerd, zelfs als de houdingen inspanning van je vragen. Wat er nog meer gebeurt, is dat je door de concentratie op de adem vanzelf je aandacht naar binnen richt. Je gaat van denken naar voelen, je gedachten komen tot rust.

De oefeningen lijken vaak verrassend eenvoudig om te doen, maar als je meedoet voel je dat ze een diepe uitwerking hebben. Je wordt je bewust van je lichaam en je ontwikkelt souplesse in je wervelkolom, bekken en bekkenbodem. Je leert bewust je adem te voelen in je buik en in je bekken. En hoe je met je adem van binnenuit ruimte maakt voor je kindje, zowel nu in je zwangerschap als straks tijdens de bevalling.

Elke maand staat er een nieuw thema centraal (ontspanning, concentratie en kracht). Elke laatste les van de maand kom je met je partner.

Je kunt al beginnen als je drie maanden zwanger bent. De lessen vormen een doorlopende serie zonder begin of eind, je kunt ze blijven doen tot aan je bevalling. Ze zijn geschikt voor iedereen, of je nou al eerder yoga hebt gedaan of niet. Je kunt instromen tijdens de eerste of tweede les van de maand.

Tijdens deze lessen staat de beleving van de zwangerschap centraal. Het is een complete cursus, er is zowel aandacht voor de zwangerschap en de bevalling. Wij helpen jou bewust te genieten van je zwangerschap en de bevalling vol overgave te kunnen ontvangen.

Elke sessie duurt 75 minuten.
We plannen van te voren een intake gesprek.
Kosten: €50,- euro per maand (niet cursisten: €55,- euro per maand), inclusief partner les.

MEER INFO OF VRAGEN:
info@studiodana.nl
of bel/app naar 06 – 22 78 85 07

– – – – – – – – – – – – – – – –

“Ontspanning, tips en ook lekker met elkaar kunnen kletsen.. Wat een fijne cursus! Ons tweede kindje met zoveel meer rust en vertrouwen op de wereld kunnen brengen. Dankjewel!”
Paula en Ronnie

“Het meest waardevol wat ik heb geleerd tijdens deze cursus, is te leren ontspannen en vertrouwen te krijgen in mijn lichaam. Dit is erg belangrijk tijdens de bevalling, maar ook erg fijn in sommige andere situaties in het dagelijks leven.Mijn beide bevallingen zijn vrij snel verlopen. Komt dat doordat ik me zo goed heb mee laten gaan in het hele gebeuren? Zo bijzonder te ervaren wat voor oerkracht je hebt en je zoveel meer kunt dan dat je denkt!”
Karin

“Een hele fijne, laagdrempelige cursus. Echt een momentje voor jezelf in de drukte van alles wat ‘moet’ tijdens je zwangerschap. De les met partner was heel prettig en waardevol. Want hoewel jij het harde werk doet, doe je bevallen echt samen!” Willemijn

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

OVERZICHT LESDATA

ONTSPANNING
Les 1 7 juni
Les 2 14 juni
Les 3 21 juni
Les 4 (+ partner) 28 juni
KRACHT
Les 1 5 juli
Les 2 12 juli
Les 3 19 juli
Les 4 (+ partner) 6 juli
CONCENTRATIE
Les 1 9 augustus
Les 2 16 augustus
Les 3 23 augustus
Les 4 (+ partner) 30 augustus
ONTSPANNING
Les 1 1 september of 6 september
Les 2 8 september of 13 september
Les 3 15 september of 20 september
Les 4 (+ partner) 22 september of 27 september
KRACHT
Les 1 29 september of 4 oktober
Les 2 6 oktober of 11 oktober
Les 3 13 oktober of 18 oktober
Les 4 (+ partner) 20 oktober of 25 oktober

 

Proefles boeken

Voor wie is deze cursus?

Zwangeren en partner

Rooster Zwangerschapsyoga

19:15 - 20:30 Zwangerschapsyoga - Volwassenen Vanaf september
11:30 - 12:45 Zwangerschapsyoga - Volwassenen In juli en augustus 10:15 - 11:30

Kleding voorschriften

Makkelijk zittende kleding

Blote voeten

Handdoek en deken meenemen

Kenmerken

Ontspanning

Concentratie

Kracht

Complete cursus

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×